Greek Bastards Forum
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Νέο Σύστημα Πρωταθλημάτων – Εξήγηση

Πήγαινε κάτω

Νέο Σύστημα Πρωταθλημάτων – Εξήγηση Empty Νέο Σύστημα Πρωταθλημάτων – Εξήγηση

Δημοσίευση  ΜastourisAE Κυρ Φεβ 03, 2013 5:49 am

Επειδή πολλοί είναι οι παίκτες που δεν έχουν καταλάβει πώς δουλεύει το νέο σύστημα πρωταθλημάτων ή έχουν κάποιες ερωτήσεις, αποφασίσαμε να φτιάξουμε έναν οδηγό εξηγώντας σας πως λειτουργεί το νέο σύστημα.Οι πηγές μας είναι από το Site της Riot αλλά και από το ΑΜΑ που έκανε η Riot στο reddit. Σε περίπτωση που εντοπίσετε κάποιο λάθος ενημερώστε μας.

Περιγραφή του νέου Συστήματος

Το νέο σύστημα κατάταξης χωρίζεται σε 6 βαθμίδες – tier (Bronze < Silver < Gold < Platinum < Diamond και η καινούρια βαθμίδα Challenger).

Κάθε tier χωρίζεται σε πρωταθλήματα όπου συμμετέχουν σύνολο 250 παίκτες / 50 ομάδες.

Κάθε Πρωτάθλημα χωρίζεται σε 5 υποκατηγορίες – divisions, όπου συμμετέχουν 50 παίκτες / 10 ομάδες.

Για να καταταχθείτε στο νέο σύστημα, αν κατά τη διάρκεια του Preseason παίζατε ranked τότε μετράει το τωρινό σας Elo και το μέγιστο Elo. Αν δεν παίζατε τότε πρέπει να παίξετε 10 κατατακτήρια παιχνίδια (5 αν είστε ομάδα). Έτσι κατατάσσεστε σε Tier αλλά και Division. Ωστόσο μπορείτε να καταταχθείτε μέχρι και στο Gold Tier (ακόμα και αν ήσασταν Diamond ή αν τα νικήσατε όλα τα games).

Αφού έχετε καταταχθεί, κάθε φορά που παίζετε ranked games χάνετε και κερδίζετε Πόντους Πρωταθλήματος – League Points ανάλογα αν νικήσατε ή χάσατε το παιχνίδι. Τα League Points μετράνε από το 0 έως το 100. Και αναλόγως με το πόσους πόντους έχετε κατατάσσεστε και στα Ladders του Πρωταθλήματος.

Αφού μαζέψετε 100 LP (League Points) παίζετε τα λεγόμενα Division Series. Εκεί παίζεται Best of 3 για να ανεβείτε Division (πρέπει να νικήσετε τουλάχιστον 2 από τα 3 games). Αν είστε στο Division Serie δεν χρειάζεται να παίξετε και τα 3 games μέσα στην ίδια μέρα, έχετε 1μέρα για το πρώτο, 4μέρες για το δεύτερο και 12μέρες για το τρίτο. Όταν είστε στο champion select οι συμπαίκτες και οι αντίπαλοι δεν γνωρίζουν ότι είστε στα προκριματικά παιχνίδια για να ανέβαιτε division.

Όταν είσαστε 1oς στο Division ενός Tier και έχετε μαζέψει 100 LP παίζετε τα λεγόμενα Promotion Series.Δεν είναι best of 3 αλλά best of 5 για να ανέβαιτε Tier (πρέπει να νικήσετε τουλάχιστον 3 από τα 5 games).

Όταν χάσετε τα προκριματικά games για να ανέβαιτε division ή tier, τότε χάνετε κάποιους πόντους (max. 40LP) και ξανά παίζετε μέχρι να φτάσετε πάλι τα 100LP

Όταν ανέβαιτε κάποιο Division ξεκινάτε με 0 LP. Στην αρχή έχετε ένα μικρό αριθμό παιχνιδιών που άμα τα χάσετε δεν θα πέσετε Division (Grace Period), ωστόσο σε περίπτωση που περάσει το grace period και συνεχίζετε να χάνετε παιχνίδια τότε θα πέσετε Division. Αυτό δεν ισχύει για τα Tiers (όταν είσαι στο Silver 5 με 0 LP, όσα games και αν χάσεις δεν θα πας στο Bronze Tier).

Αν δεν έχετε παίξει 28 μέρες Ranked games, τότε θα χάνετε LP κάθε βδομάδα και μπορεί να παίσετε από Division ή Tier.

Σε περίπτωση που φύγετε από το Champion Select δεν θα ισχύουν οι παλιές ποινές. Πλέον :
[Solo Queue]Η αποφυγή από το lobby θα κοστίσει 6 λεπτά και 3 LP (Solo Queue)
[Solo Queue] Η δεύτερη συνεχόμενη αποφυγή θα κοστίσει 30 λεπτά και 10LP
[Ranked Team] Η αποφυγή θα κοστίσει 1 λεπτο και 10LP από την ομάδα
[Ranked Team] Η δεύτερη συνεχόμενη αποφυγή θα κοστίσει 60 λεπτα και 10LP από την ομάδα
[Promotion/Division series] H αποφυγή θα σταματήσει τα series και θα πάτε πάλι στα 100LP για να ξεκινήσετε ξανά τα series.

To Challenger Tier είναι η εξαίρεση όλων. Δεν έχει Divisions και έχει maximum τοις 50 καλύτερες ομάδες όλου του Server. Όταν το Challenger γεμίσει τότε η τελευταία ομάδα μπορεί να πέσει πίσω στο Diamond όταν μία νέα ομάδα προκριθεί για το Challenger. Αν μία ομάδα δεν έχει παίξει για τουλάχιστον 7 μέρες θα είναι η πρώτη που θα επιλεχτεί για να κατέβει Tier. Επίσης στο Challenger δεν υπάρχουν maximum LP, κάθε ομάδα μπορεί να ανεβαίνει συνεχώς LP.

Στην πραγματικότητα το ELO δεν έχει χαθεί απλά πλέον είναι κρυφό. Αυτό σημαίνει ότι άμα είστε πχ στο Silver 1 θα παίζετε μέχρι και με Gold παίκτες ενώ αν είστε Silver 5 με Bronze. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να επαναπαύεστε στο ότι δεν μπορείτε να πέσετε Tier γιατί μπορεί να πέσετε στο Elo Hell που είναι χειρότερο καθώς μετά θα παίζετε με άτομα πολύ χαμηλότερου επιπέδου και δεν θα μπορείτε να νικήσετε.

Άλλες Ερωτήσεις

Αφού το κάθε πρωτάθλημα έχει 250 παίκτες είναι πιθανόν να πετυχαίνουμε τους ίδιους παίκτες;


Από την στιγμή που στην κατηγορία σου οι παίκτες είναι στο ίδιο επίπεδο με εσένα αναμφίβολα θα συναντήσεις τους ίδιους παίκτες αρκετές φορές και μπορεί ακόμα να γνωριστείτε.

Πως θα ξέρω ότι είμαι στα Division/Promotion Series;


Ναι θα γνωρίζεις πότε θα είσαι σε series αλλά και όταν έχεις τις προϋποθέσεις για να προκριθείς καθώς αυτό συμβαίνει μόλις φτάσεις τα 100 LP

Ο φίλος μου είναι Silver και εγώ Gold. Όταν προκριθεί θα είμαστε στο ίδιο πρωτάθλημα;


Τα πρωταθλήματα όταν είναι σχεδόν μισογεμάτα μειώνονται οι πιθανότητες στο να μπει κάποιος. Ο μόνος τρόπος κάποιος σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα θα πρέπει να έχει έναν φίλο του μέσα. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι πολύ συχνό φαινόμενο να είσαι στο ίδιο πρωτάθλημα με έναν φίλο σου.

Μπορούμε κάπως να δούμε το κρυφό μας ELO;


Όχι

Για ποιο λόγο υπάρχουν τα ονόματα πρωταθλημάτων;


Ο λόγος ύπαρξής του είναι καθαρά διακοσμητικός. Δεν μπορείτε να το αλλάξετε (εκτός αν προκριθείτε σε νέο Tier)

Τι γίνεται σε περίπτωση που θέλω να δω πόσο καλός είμαι σε σχέση με τους φίλους μου;


Το σύστημα πρωταθλημάτων θα προσπαθεί πάντοτε να σας τοποθετήσει σε ένα πρωτάθλημα με επικαλεστές που περιλαμβάνονται στη λίστα φίλων σας, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται στο ίδιο Tier με εσάς. Σε περίπτωση που θέλετε να ελέγξετε την κατάταξή σας σε σχέση με αυτήν φίλων σας από άλλο Πρωτάθλημα, μπορείτε να συγκρίνετε τo Tier, τo Division και τα LP ώστε να έχετε μία εικόνα του ποιος βρίσκεται πιο κοντά στην κορυφή.

Θα παίξω μόνο ενάντια σε αντιπάλους του Πρωταθλήματος μου;


Όχι. Η εύρεση συμπαικτών δεν επηρεάζεται από το Πρωτάθλημά σας και θα παίζετε ενάντια σε όλους τους αντιπάλους του επιπέδου ικανοτήτων σας στην κοινότητα του League of Legends. Το Πρωτάθλημα λαμβάνει υπόψη την πρόοδό σας εναντίον ενός συνόλου αντιπάλων παρόμοιου επιπέδου ικανοτήτων, αλλά δεν περιορίζει τα παιχνίδια μόνο σε αυτούς τους παίκτες.

Γιατί δεν μπορούμε να χάσουμε Tiers; Δεν θα αυξηθεί υπερβολικά ο αριθμός των παικτών στα υψηλότερα Tiers;


Ο βασικός λόγος, για τον οποίο δεν θα μπορείτε να υποβιβαστείτε σε κατώτερο Tier χάνοντας αγώνες είναι για την αντιμετώπιση του άγχους στα ranked games. Αν ήταν δυνατός ο υποβιβασμός σε κατώτερο Tier, ενδεχομένως να μην παίζατε τόσο άνετα μετά από μια πρόκριση στo επόμενo Tier. Θέλουμε να θέτετε άμεσα ως στόχο τo επόμενo Tier και να έχετε τη σιγουριά ότι το σύστημα δεν θα σας υποβιβάσει αν χάσετε μια σειρά αγώνων.

Προς το παρόν, δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα σχετικά με το ενδεχόμενο υπερβολικής συγκέντρωσης παικτών στα ανώτερα Tier. Καθώς οι βετεράνοι παίκτες βελτιώνονται και προκρίνονται σε υψηλότερες βαθμίδες, οι νέοι παίκτες θα συμπληρώνουν συνεχώς τα κατώτερα πρωταθλήματα. Ωστόσο, θα παρακολουθούμε τους αριθμούς των παικτών σε κάθε Tier, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι η εμπειρία τους θα παραμείνει θετική. Σε περίπτωση που επικρατήσει συνωστισμός στα ανώτερα Tiers, μπορούμε ανά πάσα στιγμή να ενεργοποιήσουμε τη δυνατότητα υποβιβασμού σε περίπτωση ήττας.Ποιοι παράγοντες προσδιορίζουν πόσους Πόντους Πρωταθλήματος θα αποκτήσω κερδίζοντας έναν αγώνα;


Υπάρχουν πολλοί παράγοντες, αλλά οι δύο σημαντικότεροι είναι οι εξής:
Ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα: Αν το σύστημα εύρεσης συμπαικτών θεωρεί ότι οι αντίπαλοί σας είναι το φαβορί, θα αποκτήσετε περισσότερους Πόντους Πρωταθλήματος από ό,τι συνήθως αν κάνετε την έκπληξη. Επίσης, ισχύει και το αντίθετο.
Η σχετική Βαθμολογία Εύρεσης Συμπαικτών των άλλων παικτών του αγώνα: Αν οι αντίπαλοι είναι υψηλότερα στην κατάταξη από ό,τι εσείς, θα αποκτήσετε περισσότερους Πόντους Πρωταθλήματος (και θα χάσετε λιγότερους σε περίπτωση ήττας), ώστε θα ανεβαίνετε στην κατάταξη γενικά, ακόμη και η αναλογία νικών/ηττών σας είναι 50/50.

Επειδή η Βαθμολογία Εύρεσης Συμπαικτών προσδιορίζει τον αριθμό των Πόντων Πρωταθλήματος που αποκτάτε σε ένα παιχνίδι, οι παίκτες που θα προσπαθούν εκούσια να διατηρούν τη βαθμολογία τους μετά τον προβιβασμό σε νέα βαθμίδα, θα διαπιστώσουν ότι θα προχωρούν προς την επόμενη κατηγορία ΠΟΛΥ αργά. Ουσιαστικά, θα πρέπει να αποκτήσουν ξανά τους πόντους που έχασαν εκούσια στη Βαθμολογία Εύρεσης Συμπαικτών, ώστε να κατορθώσουν να προχωρήσουν στην επόμενη βαθμίδα ή κατηγορία. Ο μηχανισμός είναι ιδιαίτερα περίπλοκος, ώστε να αποτρέπεται αυτού του είδους η κατάχρηση. Γι’ αυτό, είναι πάντα αποτελεσματικότερο να παίζετε κανονικά.

Γιατί κερδίζω μερικές φορές λιγότερους Πόντους Πρωταθλήματος ανά νίκη όταν βρίσκομαι κοντά στον προβιβασμό στην επόμενη βαθμίδα;


Επειδή οι προβιβασμοί στο Σύστημα Πρωταθλημάτων είναι μόνιμοι, θα πρέπει να αποδείξετε ότι το επίπεδο των ικανοτήτων σας είναι αρκούντως υψηλό, πριν το σύστημα σας επιτρέψει να ξεκινήσετε μια σειρά αγώνων πρόκρισης. Σε σπάνιες περιπτώσεις, αυτό σημαίνει ότι το κέρδος σας σε Πόντους Πρωταθλήματος θα κανονικοποιείται, έως ότου φτάσετε αυτό το όριο, ώστε να χρειάζεται να κερδίσετε μερικούς ακόμη αγώνες για να μπορέσετε να συμμετάσχετε στη σειρά αγώνων πρόκρισης. Αυτό ενδέχεται να σας συμβεί μόνο όταν βρίσκεστε κοντά στην πρόκριση στη βαθμίδα Διεκδικητή, καθώς, για να προκριθείτε, θα πρέπει να έχετε καλύτερη απόδοση από έναν παίκτη που βρίσκεται ήδη στη βαθμίδα.

Τι είναι τα εμβλήματα και πώς μπορώ να τα αποκτήσω;


Τα εμβλήματα αναδεικνύουν ορισμένους παίκτες και ομάδες στην κατάταξη του Πρωταθλήματος. Προς το παρόν, μπορείτε να αποκτήσετε τα εξής τρία:
Νεοσύλλεκτος-Recruiter : Μπήκατε σε αυτό το Πρωτάθλημα τις τελευταίες 14 ημέρες
Βετεράνος-Veteran: Έχετε παίξει περισσότερα από 100 παιχνίδια σε αυτό το Πρωτάθλημα
Σερί-Hot Streak:Έχετε κερδίσει τρία ή περισσότερα συνεχόμενα παιχνίδια σε αυτήν την ουρά αναμονής

Θα αποκτάτε ένα έμβλημα όταν πληρείτε τα κριτήρια και θα το χάνετε όταν δεν θα είναι πλέον σχετικό. Παρόλο που τα εμβλήματα δεν θα σας δώσουν κάποιο πλεονέκτημα στο παιχνίδι, είναι ωραία και αναδεικνύουν σημαντικά επιτεύγματά σας. Τα εμβλήματά σας θα εμφανίζονται δίπλα στο όνομα επικαλεστή στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

_________________
Νέο Σύστημα Πρωταθλημάτων – Εξήγηση Index
ΜastourisAE
ΜastourisAE
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 18
Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2013
Ηλικία : 25

https://grbs.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Νέο Σύστημα Πρωταθλημάτων – Εξήγηση Empty Απ: Νέο Σύστημα Πρωταθλημάτων – Εξήγηση

Δημοσίευση  Athanatilas Κυρ Φεβ 03, 2013 8:16 am

Ωραίο ποστ

_________________
Νέο Σύστημα Πρωταθλημάτων – Εξήγηση Do6qfp
Athanatilas
Athanatilas

Αριθμός μηνυμάτων : 8
Ημερομηνία εγγραφής : 28/01/2013
Ηλικία : 28

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης